Wednesday, May 18, 2011

Mawi ft KRU- Sujud

[Mawi]
Bila dilanda musibah
Hati tabah mula rebah
Jangan biarkan dugaan
Rapuhkan pedoman hidup

Andai waktu itu tiba
Semaikan sifat bersabar
Hanya Dia saja menentu
Dan kita hanya mampu sujud

[KRU]
Jika direnung kembali
Dari kehidupan
Pelbagai halangan kutempuh penuh cabaran
Tiada satupun ku hadapi dengan senang dan
Tiada satupun ku hadapi dengan tenang

Tapi ku bersyukur
Di saat ku murung
Ku musikkan dalam kedua telapak tangan
Semangat yang dah luntur
Harapan yang dah terkubur
Diberi arah tukku teruskan

[Mawi]
Bila dilanda musibah
Hati tabah mula rebah
Jangan biarkan dugaan
Rapuhkan pedoman hidup

Andai waktu itu tiba
Semaikan sifat bersabar
Hanya Dia saja menentu
Dan kita hanya mampu sujud……

Hanya mampu sujud…..

[KRU]
Pernah kulihat mereka
Yang hilang segalanya
Insan yang tersayang
Atau harta benda
Pancaroba bencana juga malapetaka
Adalah sebahagian ujian dunia

Di sebalik kesusahan
Tidak letih mengerti erti kesenangan
Harusku akur dengan apa yang telah dikurnia
Barangkali esok semua berubah

Janganlah kita melupakanNya
Ketika langit cerah bersinar
Janganlah kita melupakanNya
Ketika langit mendung tak bercahaya

[Mawi]
Bila dilanda musibah
Hati tabah mula rebah
Jangan biarkan dugaan
Rapuhkan pedoman hidup

[KRU & Mawi]
Andai waktu itu tiba
Semaikan sifat bersabar
Hanya Dia saja menentu
Dan kita hanya mampu sujud……

Hanya mampu sujud…..

5 comments:

Nurul Hamimi Awang Japilan said...

salam zonfoe. best lagu ni. saya pun suka jgk. oh ya! apa kata komen box ni tukar jadi 'pop up'. senang nk komen. biar jd mcm komen box blog sy tu. hehe.cdgn je.jgn marah ye.huhu

zonfoe said...

lagu mmg best..~:)

wah..satu cdgan yg sgt bgus d pagi yang indah ini...tapi...camaner nak buat nye???hehe..

cantik la blog cik hamimi..camane nak buat skin blog yang simple..tp nampk lawa ekk???

maaf la..saya hanye kanak2 riang yg baru belajar...hehe...

zonfoe said...

tes tes.....1 2 ... 1 2...
ok....dah jadi dah...hehe...TQ cik mimi~:D

Nurul Hamimi Awang Japilan said...

hahaha. adoi. kelakar la. ok.dah. mcmni senang skit nk komen (dtg nk pantau). hahaha.

Saya buat guna sofware khas. cuba pg 'chat box' sy tu, dan klik pada nama org 'jawe'. dalam tu dia ada terangkan.

zonfoe said...

mak aii.sekarang nie, kat dalam blog pon ade guru besar mai pantau..ish..takut bebenor den..hehe

owh...sowry la cik gu mimi...sy online gune TM punye internet...abih sume bnda dye nak block..huhu...takpe2...t saya balik umah...saya curi internet umah sebelah, sy try ekk..hehe....

saya masih baru dlm ber blog nie....masih mau d tunjuk ajar dong...jelous betul an blog cik mimi dan encik jahidih juge..huhu..

Followers