Monday, April 25, 2011

Top 25 senarai perempuan murahan malaya

1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril

2. Kau pintal-pintal rambut kat public dengan lidah terjelir-jelir..kau nak jadi pornstar eh?

3. Snap gambar dari atas, buat duck face & kau upload kat Facebook..geli doh tengok..kalau 1 album nama kau, dalam tu semua muka itik kau. Muka penuh depan kamera..semuat-muat frame..



Nie la duck face kan??? Tapi gambar ni da lama aku printscreen bukan dari fb, tapi dari blog mana ntah...Ahaks... Aku n member aku gelak tak berenti nengok gambar nih... If tuan punya gambar nak gambar ni di remove, aku akan remove secepat mungkin... Tapi dia brani letak, so dia mesti berani tanggung... So, dont blame me!


4. Kau rasa comel bila kau type message 'ewww..jum lepak..busyan lorh...umah tadew orang..pakwe gie maen futsal pulark..busyan busyan! T__T' macam bodo kau tahu tak

5. Kau kerek bila kau makan kat fastfood ngan member-member kau..kau snap gamba sana-sini macam tempat tu tak de orang..annoying!

6. Kau pakai baju nampak lurah kau pegi jalan-jalan kat bandar..kau seronok lah abang misai pandang pastu tulis kat facebook 'nyampah nyew adew abang misai usya-usya kitew..tark syukew tark syukew larh' Perosak bahasa.

7. Annoying doh tengok kau peluk laki or balak kau dekat public or shopping complex..kalau sangap sangat g rumah tumpangan RM30/nett

8. Kau pakai tudung tapi kau pakai jeans yang abang misai dari jauh boleh nampak shape bontot kau yang jatuh tu..lagi-lagi kalau lepas duduk, terselit 'celapong' (celah ponggong a.k.a pungkoq)

9. Macam bodo bila kau tulis kat facebook yang kau tengah tension, tengah sakit perut, tengah happy..weh..asal time berak kau tak tulis sekali 'kitew tengah berak..syuke syuke ^__^'

10. Kau saje ubah-ubah relationship status kat facebook..kononnye kau ni macam best kejap Single, kejap in relation, kejap open..asal kau tak bubuh 'I am Lesbian'

11. Nyampah tahu tak kalau kau tak reti bawak barang shopping sendiri..padahal 2 3 plastik je..tu pun nak suruh balak kau..balak kau nyampah ok..bukan suka pun

12. Sikit-sikit kau ngadu kat member-member kau yang kau ada stalker kat kelas, kat office..konon kau tak tahu nak buat ape..ape doh perangai kau

13. Kau bisik-bisik ngan member kau yang duduk semeja..padahal dekat meja tu tengah lepak 4 5 orang

15. Bila kau lepak ngan member yang hot stuff, hensem-hensem, kool, kau tak pulak nak tegur member kau yang pakai tudung serabai plus muka berminyak 'she's not my friends..please lah'

16. Kau tenung-tenung mamat yang cam kool supaya mamat cam kool tu perasan kewujudan kau sambil buat muka bodo

17. Kau order makanan itu ini sebab gambar dekat menu cantik..tapi bila makan 3 4 sudu kau cakap tak sedap..lepas tu tak habis..lepas tu ngadu lapar..g makan kat tempat lain pulak..nak terajang muka kau

18. Kau tak pandai buat tu, buat ni..tanak pegang tu, pegang ni..alasan kau kotor, jijik..habis sapa yang nak buat kan?

19. Pakai tudung, baju kurung, manis..dalam wayang, dalam kereta, huih....bukan main sandar-sandar, peluk-peluk, ramas-ramas..baik tak payah pakai tu semua..selalu nampak kat highway

20. Kau cerewet..kena buat semua benda macam kau nak..kalau tak sama macam kau nak, kau angin, kau merajuk, kau marah..cuba kalau kau buat kerja yang orang cerewet macam kau..muncung je mulut kau

21. Kau merajuk ngan mak kau, kau merajuk ngan bapak kau, pakwe pun buat taek ngan kau..kau ngamok, marah, benci & merajuk..last-last kau decide kau bunuh diri..terjun dr bumbung Pavi..tapi tak mati pun..silap-silap kena buang keluarga..

22. Lepak ngan sekutu gediks kau ketawa kuat kuat, buat onar..masing masing dressed up fancy nak mampos. Skali awek pakai tudung litup melintas korang pakat usya atas bawah atas bawah ramai2. pandangan jijik like 'eww she dont have style..yucks' emang gud gud la kau

23. Mekap tebal ala ala mak ayam..atas mata tu dah macam pelangi..tambah plak bulu mata palsu..klip pah kip pah mata tu dah macam berus cat..kelopak mata tak larat nak angkat..cam sial.. satu level ngan bapok belakang lorong haji taib..

24. Pakai baju sikit lagi nak 6pak puting..lengan himpit tetek bagi terkepit..konon nak bagi nampak lurah lebih menonjol pastuh snap gamba dari atas supaya nampak yg dalam baju tu... buat pulak muka bersyahwat sambil lidah terkeluar.. what the hell..saje menambah bilangan owang laki masuk narakka jahanam

25. Kau buat facebook ni macam medan memperagakan diri..kau upload beribu ribu gamba muka kau je sampai 10 album.. bila ade org puji kau jawab 'ala shayer tark syomel pown..beshe beshe jew' nyampah siot


credit to sini blog

10 comments:

Oh-Sa'e said...

sian muka dak pompan tu msuk kat blog ko.. haha..

zonfoe said...

haha..
eh, ade lg ko...hehe
jgn ar blame aku...sape soh dye wat muke donald duck camtu??hehe

dott said...

whoaa , cool gila :D

zonfoe said...

cool kan??haha..tens 4 da coment ~

.:diRiku:. said...

wehh!!muka-muka saya semua nya macam duck face di facebook....jadi apa komen anda pada saya???adakah sama macam perempuan diatas????

(saya kena taip ayat skima sikit,tidak boleh ringkas-ringkas...kalau ringkas-ringkas sangat "anwarHadi" panggil bahasa ewwW ) kaHkaHkaHkaH !!

zonfoe said...

haha....so dengan selamba dan penuh keberanian dan tambah sedikit confidence, boleh lah cik nik nur adilah menukar name kepada 'dilah duck'..hehe..baru la kene kan??hehe...tens 4 da comnnt...~:)

♥♥LiSsA♥♥ said...

salam. thnks sbb sudi comment di blog lisa:)
tentang signature blog tu kan, dulu lisa pernah buat yg simple, yg just tulisan nama jer, kalo nk ikut yg tu buleh, sbb lisa pernah buat tutorial pasal tu, boleh check link http://lisaafha.blogspot.com/2011/04/tutorialcara-buat-signature-blog.html

tapi skg selepas makeover blog tu lisa gune signature yg ade gmbar ni, tapi utk masukkan url gmbar kne pergi bhagian template, yg tu lisa blum pernah wat tutorial lagi, lagipun gmbar tu kne edit kat photoshop duklu, so, susah sikit la lisa nak wat tutorial pasal photoshop pun lisa ta pro lagi. heee


btw, thnks atas nasihat tu:)
happy berblogging yeah!:)

Tie Ra said...

haha...x bleh blah..agak2 la..malu la dia smpai ltak gmbar ni dlm blog.. :)..haha...

zonfoe said...

lisa>terima kasih banyak2 cik lisa.. :)
tiera>hehehe...lawak kan???huhuhu...dah mmg tu duck face ..nak buat camner???kan3??setuju???~:p

[sutera kasih] said...

tak pasal2 muka bdk tu femes kt sini huhu
btw, entri ni bisa memanaskan kpd sesiapa yg melakukannya hehe tp harap2 boleh menyedarkan sesetengah org d zmn masa kini hik2



1.FIRST INTERVIEW, AWAK DAH?
2.ASAL AWEK CUN JE, MATA KAU TAK KELIP!!
3.JOM JOIN PERADUAN GORES & MENANG BLOG MISA SAKURA

Followers