Wednesday, February 3, 2010

Terfikir Sendiri....

Kadang-kadang aku terpikir seorang diri,dari mane datang nye sudut kebaikan dari diri aku.Sampai ader sesetengah orang anggap aku ni warak,padahal aku sama macam remaja2 remaja lain.mungkin dyrng tgk aku join usrah kot??mungkin jgk aku salu lpak nag bdk2 masjid???lau aku ajak kwan2 aku join usrah, dyrng ckp la

`wei, nie bkn kelab aku la....aku xlayak tuk kelab nie.....orng cam ko boley la...`

tp, padahal aku pom cam korng jgk,aku just nk ajk kawan2 aku ke jalan yg mendapat rahmat,aku jgak penah ke satu program anjuran usrah d satu tmpt kt melaka, yg seorang ustaz(ntah nme ape aku pon da luper) ni mngata kan,,kite nk berdakwah, xsemsti nye kita nie baek,sambil2 kita mngajak orang,kita jgk boley betul kn diri kita sendiri...

Aku lebey suka mnguna kan ayat `mengajak` orng membuat kebaikan dr mnguna kan perkataan `dakwah`,mungkin aku tidak layak lagi untuk d gelar kan sebagai pendakwah....
`Baek`, aku pon tak tahu dr mane la kawan2 aku tgk aku ni baik, then lau aku baik, jahat sgt ke dyrng tu????aku pon cam remaja base gak,mlm mnggu men futsal, kadang-kadan main pool(snuker xleh maen coz meja besar sgt,xsampai nk pkol bola..hahah).

Aku sendiri pon merasa kan aku xcukup baik tuk d gelar kn sebagai orang baik,aku juga sedang cuba tuk menggubah kekurangan dri ku nih....

2 comments:

..: nurafaz :.. said...

yang paling penting.. jadilah diri sendiri..

itulah salah satu kriteria yang penting dlm menyusun langkah kt mana2 sekali pun..

zackwan said...

tens kak...:)

Followers