Thursday, February 11, 2010

Last lg......

adoi.....esok telah pon bercuti nye mmu stdnts melaka cmpus.....ixora aku tgk pada ari khamis petang da kosong......ousmate aku pon da ramai yg blah......sdey.....bkn sbb cuti....sdey sbb aku kne tngal kt umah yg besar lg indah d taman dahlia ni sorng2...waaaaaaaa......da la mase cti sem pas pon aku blik last, kali ni pon last lg.......tp aku arap sgt2 yg cuti semnggu ni xder aper2 kjadian berlaku......ari tu adh la umah kne pecah...boots kne rembat...ad personal problm lg....sakit ati tol...
may ni sume dugaan idup.......tp aku mmg xpuas ati la....boots aku tu lawa kot.....huhuhuhu.....berbalik kepada aku kne blik last tu.....persoaln yg bermain d kpala otak ku skng KENAPA AKU???huhuhuhu

Dalam idup kita ni kita d beri bnyak peluang...tp peluang itu kita kne plih,thats mean kita xleh amk semua peluang tu.....tul x???contoh cam aku hadapi sekarng.....aku ucap kn terima kasih sgt2 kepada sahabt2 usrah kerana mempercayai diri ku yg xberape nk baik sgt yg aku ni boley buat kerja sehingga kan aku d lantik sebagai ketua bahagian xtvt lam big circle usrah batch 10911....hahahhaa...xlogic
kn?..tetapi, spt yg aku kate kn td..xsume peluang kite boley amk..

aku sebenar nya bukan xboley buat kerja2 yg d beri kan...dengan bantuan yg d beri kan oleh sume pihak,dan bantuan dr senior2 usrah,aku yakin dpt mnjaya kn program itu...dgn d lntik nyer umair sbg ketua yg mampu mnjadi pemimpin berkalibr d bantu oleh atif(yg sume orng da tau kebolehan nye berbahas),bukhari,dan shkir sbg tenaga baru...tetapi keadaan aku yg memaksa aku menolak peluang tersebut...aku arap kwan2 akn paham perasaan aku...maybe xder rezeki tuk kali nie..usul ini akan aku bincang kan dengan pihak2 tertentu lam usrah...... semoga semua xtvt yg dbuat oleh korng(ahli big circle batch 10911) d berkati n d rahmati.....ameen...

berbalik pada cter td...tinggal lah aku kesorngan d dlm umah yg agak besar..berteman kn lap top......huhhuhu
ariyos armigos.....aku berambus....huhuhu...wasalam..






contoh boots aku yg ilang...tp colour dye wana biru...

2 comments:

tunerman said...

salam..wan..ko nk lepaskan jugak ke amanah tu..ko taw x..kalau ko lpaskan jwtn tu,mksudnye aku plak yg akan menghadapi masalah pribadi...=D my moral will sink..^^ sedey da neh..haha

hazwan said...

assalamualaikum, wan..

moga bersabar ek dengan apa yang terjadi..

setiap yg kita ada adalah milik Allah. tidak ada yang milik kita, adakalanya Allah akan ambil kembali..

jika kita bersabar Allah akan gantikan dengan yang lebih baik lagi..

setiap takdir Allah itu pasti ada hikmahnya.. cuba cari apa yg tersirat.. pasti ada kebaikannya.. ada satu blog ni bagus ceritakan tntg takdir Allah..meh baca.. http://genta-rasa.com/

moga2 sharing daripada abg tk seberapa ni beri manfaat..:D

Followers