Thursday, May 30, 2013

MOT?

Assalamualaikum


Berdepannya aku disini, (depan lappy hp yang power giler) nk berkongsikan tentang satu kewujudan group baru dalam dunia ini (tak kira dunia maya atau sebenar), jika di flashback balik, semasa zaman kegemilangan aku di dalam OUTRECS dulu kerana minat nya aku terhadap activity outdoor. Kesinambungan tersebut telah mewujudkan satu lagi group sendiri di UTHM ini. Group nie, masih baru dan mentah. Perlukan kan banyak pertunjuk dari orang yang berpengalaman. Sembang banyak pon tak guna..nak amik nie..kasi like, kasi join yang mana rasa depa tu minat outdoor.. :) MOT

MOT, apakah benda nie??sejenis group apakah ini??di mana ia nya wujud, dan apa objektif asal ditubuhkan?

MOT merupakan singkatan Manggoes Outdoor Team yang telah di ilham kan oleh BOD(Board Of Director) semasa lepak2 minum ayaq teo ais dan barli panas di kedai makan Tepi Longkang (TL).
MOT merupakan group outdoor yang sangat rilex dan sempoi yang boleh dijoin oleh siapa2 sahaja. Maksud aku, kami tak memilih, adakah yang nak join xtvt nie org yang dah berpengalaman atau belum, kalau yang dah ber pengalaman, boleh lah berkongsi pengalaman tu. Team ini merupakan team yang diasas kan oleh remaja biasa yan meminati outdoor xtvt dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak NGO mahupun Gomen. ia nya tertubuh di UTHM. Dan masih baru serta masih belajar.

Nah...layan la gambaq2 nie dulu...
Sedikit sebanyak gambaq dari beberapa event yang telah dibuat oleh MOT...semoga MOT terus maju dalam usaha mengalak kan event mencintai alam sekitar semula jadi.. :) 

Outdoor For All
1 comment:

Hidayah Shah said...

Ade gegerl x dlm team ni? Nk join bleyh? (Bkn student uthm..tp org air hitam..)

Followers